Vlaanderenis werk

Bezoek beperkt toegelaten, begeleiders nog niet

3 juni 2020 / COVID-19

Sinds 2 juni is bezoek weer welkom bij de meeste van onze patiënten en onder strikte voorwaarden.

20200602 140208

Sinds 2 juni is bezoek weer welkom bij de meeste van onze patiënten en onder strikte voorwaarden (één uur per dag, steeds dezelfde persoon, op afspraak, mondmasker, handen wassen, geen fysiek contact met patiënt...).

Begeleiding bij patiënten die op consultatie of voor het dagziekenhuis komen is evenwel nog niet toegelaten, behalve bij jongeren (-15 jaar) en hulpbehoevenden. Deze maatregel is lastig maar wordt gehandhaafd voor de veiligheid van onze patiënten, artsen en medewerkers. Hiermee willen we, ook op nadrukkelijk verzoek van onze artsen, beletten dat de wachtzalen overvol zitten. We willen eerst de gevolgen van de lossere maatregelen (terug consultaties, bezoek,...) evalueren, vooraleer we verder gaan versoepelen. Onze medewerkers aan de controlepost aan de ingang van het ziekenhuis hanteren deze maatregel, we vragen dan ook begrip daarvoor.

We willen er ook aan herinneren dat wie het ziekenhuis betreedt, verplicht is om een mondmasker te dragen. Wie geen mondmasker bij heeft, kan er zich één aanschaffen aan de automaat vlakbij de ingang. Een mondmasker kost 1 euro.

Vermelden we tenslotte nog dat het restaurant van het ziekenhuis nog NIET open is voor externe bezoekers.

Om u en onze artsen en medewerkers optimaal te beschermen tijdens uw consultatiebezoek, herhalen we de verplichte vuistregels:

  • Kom enkel naar het ziekenhuis wanneer u een afspraak heeft.
  • Kom alleen. Begeleiding is enkel toegestaan bij -15-jarigen en bij hulpbehoevenden.
  • U bent verplicht om uw persoonlijk mondmasker te dragen bij het betreden van het ziekenhuis.
  • Houd afstand. Ook in de wachtzaal.
  • Was uw handen grondig met zeep voorafgaand aan uw consultatie. U kan daarvoor onze toiletten bezoeken.
Nieuwsoverzicht