Vlaanderenis werk

AZ Alma is Eeklonaar van het Jaar, Atrium wordt Zorgheldenplein

21 maart 2021 / Nieuwsberichten

AZ Alma werd op de Dag van de Zorg door de Eeklose CD&V-jongeren uitgeroepen tot Eeklonaar van het Jaar. Ze brachten ook een straatnaambord mee om de naam van het Atrium te vervangen door Zorgheldenplein.

20210321 104224 resized
20210321 104631 resized

De CD&V-jongeren reiken jaarlijks een trofee voor de 'Eeklonaar van het Jaar' uit. Voor 2020 hebben ze geen moment moeten twijfelen, zei voorzitster Roos Bekaert. De zorg in het algemeen en AZ Alma in het bijzonder verdienen deze erkenning dubbel en dik. En 21 maart, de Dag van de Zorg, vonden ze een ideaal moment om die erkenning te overhandigen.

Op de stoep van de vijf Eeklose zorginstellingen tekenden ze met stoepkrijt bedankingen voor de mensen die er dagelijks aan de slag gaan. Ook in de glazen gang naar de ingang van AZ Alma werden slogans om te bedanken getekend.

Normaal is aan de trofee van 'Eeklonaar van het Jaar' een kunstwerkje gekoppeld, maar voor AZ Alma hadden de jongeren een ludiek idee: een straatnaambord met de vermelding 'Zorgheldenplein'. Dat bord zal binnenkort in het Atrium worden opgehangen, zodat iedereen deze erkenning als 'Eeklonaar van het Jaar' blijvend herinnert.

Algemeen directeur Rudy Maertens en directeur zorgondersteunende diensten Fritz Defloor namen het straatnaambord en de felicitaties in ontvangst. Rudy Maertens onderstreepte dat het belangrijk was dat die erkenning vanuit de jongeren kwam, want dat we ook die groep keihard nodig hebben om deze coronapandemie in te dijken.

Nieuwsoverzicht