Vlaanderenis werk

AZ Alma bundelt ervaringen en aanpak van eerste COVID-19-golf in coronaboek

9 oktober 2020 / COVID-19

#samentegencorona: dat is de titel van een coronaboek dat door AZ Alma werd uitgegeven en verdeeld onder alle artsen, medewerkers en vrijwilligers van het ziekenhuis en de huisartsen van Huisartsenwachtpost Meetjesland.

Coronaboek Az Alma

In het boek wordt verteld hoe AZ Alma deze eerste coronagolf heeft aangepakt, hoe cruciaal de samenwerking met de Huisartsenwachtpost was, hoe gul en hartverwarmend de vele acties van bedrijven en horecazaken waren, hoe deugddoend het applaus elke avond was maar vooral hoe onze eigen artsen en medewerkers deze periode hebben ervaren en zijn doorgekomen.

“Ieder van ons is uit zijn of haar comfortzone moeten komen om deze coronacrisis het hoofd te bieden”, onderstreept medisch directeur dokter Stefaan Gouwy. “Niet alleen de mensen van de Spoedgevallen, Intensieve Zorg of de cohorte-afdelingen, maar ook alle andere Almatiërs hebben zich aan het nieuwe normaal moeten aanpassen. En deden dat met brio!”

“Ik hoor u al denken ‘Nu al een coronaboek?’, het is toch nog niet over,” zegt algemeen directeur Rudy Maertens, “dat klopt, maar anderzijds wilden we voor al onze artsen en medewerkers die unieke periode in hun loopbaan vastleggen. Dit was een periode die ze nooit meer zullen vergeten, dit waren maanden waarin ze schouder aan schouder, gehuld in beschermingskledij en met maskers, die vreselijke ziekte hebben aangepakt en de Meetjeslandse bevolking de zorgen hebben gegeven die ze op dat moment nodig hadden. Dit mocht niet verloren gaan, daarom is dit boek er gekomen.”

Het coronaboek #samentegencorona is een werkstuk van Marc Van Hulle en Pam Vereecke (dienst PR & Communicatie), telt 64 bladzijden, ruim 100 foto’s en ook een tiental QR-codes naar onvergetelijke momenten uit die periode. Het boek is niet verkrijgbaar, maar wie het wil inkijken kan altijd aankloppen bij een arts, medewerker of vrijwilliger van het ziekenhuis. Zij hebben thuis allemaal een exemplaartje liggen! Je vindt het coronaboek ook hier op deze website.

Nieuwsoverzicht