Vlaanderenis werk

AZ Alma betoont medeleven met speciaal ontworpen rouwkaartje

6 april 2021 / Nieuwsberichten

Familie van patiënten die in ons ziekenhuis zijn overleden, ontvangen sinds kort een speciaal ontworpen rouwkaartje waarmee we ons medeleven willen getuigen.

Rouwkaartje
Rouwkaartje vb

Naast de zorg voor onze patiënt is ook de zorg voor nabestaanden van overleden patiënten belangrijk. Vanuit het ziekenhuis werd de voorbije jaren aan hen steevast ons medeleven betuigd maar daartoe werd recent een gloednieuw rouwkaartje ontworpen, dat namens het directiecomité, artsen, medewerkers en vrijwilligers gestuurd wordt naar de familie van iedere patiënt die in ons ziekenhuis kwam te overlijden. Op die manier willen we onze oprechte steun en medeleven betuigen en kenbaar maken dat we er – indien gewenst - ook voor hen zijn. Zo is merkbaar dat mensen na ontvangst geregeld opnieuw contact opnemen om nog even hun verhaal te doen.

Het kaartje werd ontworpen door Symposion, een Brugs schrijf- en kalligrafiewinkeltje. Dit project wordt gedragen door de Pastorale Dienst en het Palliatief Support Team en tevens gesponsord door de Stichting tegen Kanker.

Op de foto zien we Elke De Greef (Pastorale Dienst), Christianne Willems (vrijwilligster), Ann Hertoghe (Stichting tegen Kanker), Rudy Maertens (algemeen directeur) en Evelien Vantomme (coördinator palliatieve zorgen).

Nieuwsoverzicht