Vlaanderenis werk

Alle COVID-19-tests van triagecentrum, huisartsenwachtpost en AZ Alma worden in ons eigen laboratorium verwerkt

20 oktober 2020 / COVID-19

Dit weekend (tussen vrijdag- en zondagavond) werden in het triagecentrum maar liefst 386 PCR-tests afgenomen! Voeg daarbij de tests die via de Huisartsenwachtpost werden afgenomen en die uit AZ Alma zelf, waardoor we vlotjes de kaap van de 400 in één weekend bereiken!

Labo

Wist u dat al deze tests in ons eigen laboratorium door onze Medisch Laboratorium Technologen (laboranten) worden verwerkt? Een aantal laboranten kreeg tijdens de eerste coronagolf een doorgedreven maar snelle PCR-opleiding en dat team zorgt er nu voor dat er niet langer tests naar andere laboratoria moeten worden gestuurd. Op die manier krijgen de Meetjeslandse patiënten en zorgverleners de resultaten vrij snel. Ook vorig weekend was het weer alle hens aan dek in ons laboratorium, want de druk om de resultaten in een tijdsspanne van 24 uur op te leveren is immens.

Maar door een goede organisatie en een grote flexibiliteit van de laboratoriummedewerkers wordt dit elke dag weer tot een goed eind gebracht en krijgen de geteste mensen snel duidelijkheid over hun toestand, hetzij positief, hetzij negatief. In tegenstelling tot bij andere zorgeenheden of afdelingen kunnen in het laboratorium geen collega’s van andere diensten ter ondersteuning gevraagd worden, gezien de specificiteit van de opdracht. Ondanks de hoge tijdsdruk, de nipte bestaffing en de tsunami aan PCR-tests blijft het laboteam toch het hoofd boven water houden!

Wie in het triagecentrum, de Huisartsenwachtpost Meetjesland of AZ Alma getest werd, mag vanaf 24 uur na de test bellen naar 09 310 19 50.

Nieuwsoverzicht