Vlaanderenis werk

Psychologen

Contactgegevens

Telefonisch bereikbaar:
Indien u vragen heeft, gelieve onze psychologen rechtstreeks te contacteren.

Psychologen

Binnen AZ Alma kan beroep worden gedaan op klinisch psychologen en/of neuropsychologen, voor zowel opgenomen als ambulante patiënten.

Waar kunnen we helpen?

In geval van persoonlijke en/of familiale problemen kunt u de hulp van een psycholoog inroepen. Heeft u het moeilijk na een acute/chronische ziekte, medisch handelen, of een ongeval? Of kampt u met negatieve emoties (depressie, angstgevoelens, stress,…) of zijn er andere klachten die een negatieve invloed uitoefenen op uw dagelijkse levenskwaliteit?

Wij kunnen helpen in de begeleiding hiervan of kunnen samen met u zoeken naar een alternatieve behandeling/doorverwijzing. Wilt u stoppen met roken? Wij bieden rookstopbegeleiding aan zowel individueel als in groep. Heeft u last van geheugen of aandachtsproblemen? Wij kunnen een kort of uitgebreid neuropsychologisch onderzoek uitvoeren om een duidelijk beeld te krijgen van de klachten. Ook doen wij dementieonderzoek of intelligentieonderzoek. Wij zullen steeds proberen om samen met u tot een oplossing te komen.

Hoe ons bereiken?

Een doorverwijzing kan gebeuren via de artsen, verpleegkundigen of paramedici, maar ook patiënten zelf kunnen op eigen initiatief beroep doen op de klinisch psychologen/neuropsychologen.

Voor een psychologisch consult kan een financiële bijdrage gevraagd worden. De psycholoog of behandelende arts kan hier meer informatie over geven. Daarnaast kunt u ook onze tarievenlijst raadplegen.

Laatste wijziging: 5.09.2018