Vlaanderenis werk

Maatjes in balans

Contactgegevens

09 310 10 71 (Eeklo)
Contacteer via e-mail

Maatjes in balans

Steeds meer kinderen en jongeren hebben te kampen met overgewicht, op steeds jongere leeftijd. Het programma ‘Maatjes in balans’ in AZ Alma is bedoeld voor kinderen met overgewicht tussen de 8 en 12 jaar oud. Met het behandelprogramma ‘Maatjes in balans’ wordt gestreefd naar gewichtscontrole of matig gewichtsverlies.

Steeds meer kinderen en jongeren hebben te kampen met overgewicht, op steeds jongere leeftijd. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, aangezien overgewicht een groot risico vormt voor de gezondheid.

  • We worden overspoeld met goed bedoelde adviezen via media en reclame, die we met grote motivatie proberen op te volgen, maar die vaak niet leiden tot een blijvend resultaat.
  • Uit onderzoek blijkt dat een multidisciplinaire behandelingsvorm voor kinderen met overgewicht op lange termijn de beste resultaten oplevert.

Met het behandelprogramma ‘Maatjes in balans’ wordt gestreefd naar gewichtscontrole of matig gewichtsverlies afhankelijk van de groeiverwachting. In het programma ligt de nadruk op het aanleren van een gezonde levensstijl die levenslang kan worden volgehouden. Een kind hoeft niet te diëten.

Het programma ‘Maatjes in balans’ is bedoeld voor kinderen met overgewicht tussen 8 en 12 jaar. Voor jongeren tussen 12 en 16 jaar bieden we het programma ‘Makkers in balans’ aan.

Laatste wijziging: 7.03.2019