Vlaanderenis werk

'Zorg aan zet' wil zorgproblematiek hoog op politieke agenda

29 januari 2019 / Nieuwsberichten

In de campagne 'Zorg aan Zet' wil Zorgnet-Icuro peilen naar de verzuchtingen en noden van artsen en andere zorgverstrekkers, maar ook van patiënten en publiek.

Zorgaanzet Banner

De koepelorganisatie Zorgnet-Icuro wil het thema 'zorg' hoog op de agenda zetten bij de Vlaamse en federale verkiezingen in mei. Daarom start vandaag de campagne Zorg aan Zet, een groot maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne www.zorgaanzet.net wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat … Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over?

Op www.zorgaanzet.net kan ook jij je mening geven. Aan de hand van zes grote publieksvragen wil Zorg aan Zet tussen 29 januari en 4 maart zoveel mogelijk suggesties samenbrengen.

  1. Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen?
  2. Hoe zullen we onze zorg blijven betalen?
  3. Hoe kunnen mensen de juiste zorg krijgen?
  4. Hoe kunnen we alle zorg die mensen nodig hebben goed op elkaar afstemmen?
  5. Hoe zorgen we dat er voldoende zorgpersoneel is? En hoe kunnen we maken dat zij voldoende tijd hebben voor warme, kwaliteitsvolle zorg?
  6. Hoe ga je van een systeem dat mensen geneest en behandelt naar een systeem dat mensen gezond houdt?

Iedereen kan deelnemen. Je kan eenvoudig jouw antwoord op één of meerdere van bovenstaande vragen posten op www.zorgaanzet.net of reageren op de antwoorden van andere deelnemers. Jouw mening is ook welkom op sociale media via de hashtag #zorgaanzet.

Nieuwsoverzicht