Vlaanderenis werk

Hé Meetjesland, we mogen weer!

18 augustus 2021 / Nieuwsberichten

De eerstelijnszones Oost- en West-Meetjesland hebben in samenwerking met AZ Alma een campagne gelanceerd om alle inwoners van het Meetjesland en de gemeente Damme te bedanken voor de geleverde inspanningen van het voorbije anderhalf jaar.

1

We mogen weer

In het Meetjesland breien we een vervolg aan de affichecampagne die in december in de brievenbus van elke inwoner belandde. U weet wel, ‘corona is geen klein bier’, ‘corona zal ons wel worst wezen’, ‘we geven corona een koekje van eigen deeg’, …
Dit is opnieuw een samenwerking tussen de eerstelijnszone Oost- en West-Meetjesland en AZ Alma.

Met de slogan ‘we mogen weer’ willen we refereren naar de vrijheid die we terugwinnen wanneer we met z’n allen gevaccineerd zijn. De tweede slogan ‘dankzij jouw inspanningen en vaccinatie’ wil de mensen bedanken voor hun geduld en inzet.

Met deze affiches willen we de lokale horeca, vrijetijdsbesteding en sport in de kijker zetten. Bovendien willen we mensen aansporen opnieuw ‘uit hun kot’ te komen. Tot slot is het een subtiele oproep of stimulans richting diegenen die zich nog niet hebben laten vaccineren of hun tweede prik gemist hebben.
Op dit moment is meer dan 90 % van de 18-plussers volledig gevaccineerd. Een cijfer dat onze stoutste dromen ruimschoots overtreft.

Vijf affiches

Er werden vijf verschillende affiches gemaakt, elk met een ander thema en beeld: feesten, gezellig samen zijn, shoppen, sporten en genieten van onze horeca. De beelden zijn gemaakt op verschillende locaties in het Meetjesland én geshoot met Meetjeslandse acteurs. Er is gelet op leeftijd en diversiteit.

De affiches worden verspreid in openbare gebouwen zoals gemeentehuizen, bibliotheken, sporthallen en zwembaden, maar ook in diverse handelszaken en in collectiviteiten zoals woonzorgcentra, psychiatrische en andere zorginstellingen. Tevens zetten we deze campagne in de kijker in de gemeentelijke infobladen, verscheidene lokale bladen en uiteraard ook op sociale media.

Hopelijk kunnen we binnenkort weer terug naar het ‘normale’ leven of naar het ‘nieuwe normaal’.

Nieuwsoverzicht