Vlaanderenis werk

Tweede Oncolounge geopend

2 september 2019 / Nieuwsberichten

Het nieuwe schooljaar betekent niet alleen voor de schoolgaande jeugd een frisse start. Ook AZ Alma opent een nieuw hoofdstuk onder de vorm van een tweede Oncolounge.

Oncolounge 2 september

Samen met Levensloop en Stichting tegen kanker stellen onze oncocoaches, het diensthoofd patiëntenbegeleiding en de hoofdverpleegkundige van de zorgeenheid ZE33 met trots de rustgevende ruimte in ons ziekenhuis voor. Een lounge voor een gesprek, een schouderklopje of me-time of net een ontspannend moment met het gezin: het is allemaal mogelijk.

Ann Hertoghe, regiocoördinator Stichting tegen kanker, juicht het initiatief toe. “AZ Alma levert best veel inspanningen op oncologisch vlak. De succesvolle symposia met networking-mogelijkheden zijn daarin al een mooi voorbeeld. Met de opening van deze Oncolounge sturen we een duidelijk signaal uit naar patiënten en hun familie dat we hen op de meest toegankelijke manier willen ondersteunen en begeleiden, maar ook ademruimte wensen te bieden. Letterlijk en figuurlijk dan.”
Zorggroepmanager Eva Steen vult aan: “We zijn de organisatoren van Levensloop 2018 uit Ertvelde erg dankbaar voor hun financiële steun. Met deze lounge bieden we inderdaad ademruimte, zowel voor gezinnen als de patiënt zelf maar ook voor een gesprek tussen arts en patiënt. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de nieuwe Levensloop 2020 in Eeklo, met nieuwe ideeën en enthousiaste partners.”

Nieuwsoverzicht