Vlaanderenis werk

Tweede afdeling Intensieve Zorg geopend

30 maart 2020 / COVID-19

AZ Alma heeft vandaag een tweede afdeling Intensieve Zorg voor patiënten met (vermoeden van) nieuwe coronavirus geopend. Deze afdeling geldt als buffer voor de bestaande IZ-afdeling en werd gecreëerd in de pré-narcose-ruimte aan het Operatiekwartier.

Corona extra IZ pre narcose 2

AZ Alma heeft vandaag een tweede afdeling Intensieve Zorg voor patiënten met (vermoeden van) nieuwe coronavirus geopend. Deze afdeling geldt als buffer voor de bestaande IZ-afdeling en werd gecreëerd in de pré-narcose-ruimte aan het Operatiekwartier. Daar werden zes bedden met de nodige beademingsapparatuur geplaatst zodat de patiënten daar ook de gepaste zorg kunnen krijgen. Een eerste patiënt werd hier inmiddels opgenomen zodat deze door de overheid gevraagde extra plaatsen meteen hun nut bewijzen.

Vandaag gingen ook in de sporthallen van Ertvelde en Knesselare de twee bijkomende zorgmeldpunten van de Huisartsenwachtpost Meetjesland open. Deze zorgmeldpunten kwamen er om de toevloed op de triagepost en zorgmeldpunten in Eeklo, op de site van AZ Alma, wat te spreiden. Beide nieuwe zorgmeldpunten kregen al aardig wat volk over de vloer. Patiënten moeten op alle zorgmeldpunten wel de bekende procedure volgen: bel eerst met uw eigen huisarts of met 1733, dan krijgt u een afspraak om naar het zorgmeldpunt te komen dat u wordt toegewezen.

Houd ondertussen de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn

Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

Nieuwsoverzicht