Vlaanderenis werk

Regering kent Timanti gulle subsidie toe

16 december 2019 / Nieuwsberichten

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke heeft Timanti, onze dagbesteding kinder- en jeugdpsychiatrie een uiterst mooie subsidie van €26 363,25 toegekend.

Timanti kerst

In de creatieve therapielokalen van Timanti weerklinkt dezer dagen extra muzikale (kerst)vreugde. En die wordt niet alleen door onze nagelnieuwe muziektherapeut Thomas Deleu veroorzaakt.
AZ Alma diende geruime tijd geleden een aanvraag in tot financiële ondersteuning.

De aanvraag, bestaande uit preventieve infrastructurele maatregelen rond agressie, vrijheidsbeperking, vrijheidsberoving en de installatie van buitenspeeltoestellen was uitgebreid gestaafd en heeft blijkbaar indruk gemaakt op de beoordelingscommissie van de minister.

De projectaanvraag kwam er met een onderbouwde reden. Tot nog toe maken de therapeuten van Timanti gebruik van enkele ruimtes op onze vijfde verdieping, -1 en van de huiselijke omgeving van het Almahuis, op een boogscheut van het ziekenhuis.
Twee locaties bemannen, vraagt momenteel best wat logistiek denkwerk en extra inzet van het volledige team. Maar belangrijker nog: om onze jongeren de nodige structuur en continuïteit te bieden, ervaart het team de
nood aan één complete omgeving.

Dankzij deze gulle bijdrage genieten onze jongeren binnenkort niet enkel binnen, maar ook buiten van de nodige rust en ondersteuning.

Nieuwsoverzicht