Vlaanderenis werk

Primeur: Italiaanse studente versterkt team HBBZ

10 april 2019 / Nieuwsberichten

AZ Alma heeft een internationale primeur te pakken. Voor het eerst loopt een internationale studente stage binnen onze ziekenhuismuren.

Img 0008Web

Dankzij de internationale uitwisselingsprogramma's van Erasmus, Hogeschool Vives - en een finke portie enthousiasme van de jongedame in kwestie - loopt voor het eerst een Italiaanse studente stage in AZ Alma, op de dienst Hartbewaking en Beroertezorg (HBBZ). Chiara (centraal op de foto) heeft uit de ruime bestemmingslijst bewust voor België gekozen: "De kwaliteit van de gezondheidszorg en de voorafgaande studies ligt hier best hoog. Bovendien heb ik altijd al eens Gent en Brugge willen bezoeken", glundert ze.

Wat het verhaal bovendien best uniek maakt, is dat ze niet voor een tijdelijk kot in Gent of Brugge heeft gekozen, maar voor AZ Alma als verblijfplaats. "Ik kom hier na mijn shift goed tot rust. Ook slapen gaat erg vlot dankzij de topmatras (lacht). Los daarvan: de combinatie van stagelopen in een buitenlands ziekenhuis, het feit dat ik het allemaal alleen mag ontdekken - zonder vriendinnen of medestudentes - en de hartelijke begeleiding door het team van hoofdverpleegkundige Roel Blondia maakt het nu al tot een onvergetelijke ervaring", verklapt ze tot slot.

Wij wensen haar de komende twee maanden alvast een leerrijke tijd toe!

Nieuwsoverzicht