Vlaanderenis werk

Ziekenhuisgang wordt kunstgalerij

19 februari 2020 / Nieuwsberichten

De Kunstcommissie van AZ Alma - verantwoordelijk voor alle aanwezige werken in en rond het ziekenhuis - lanceert dit voorjaar een topidee: laten we bezoekers en patiënten meer in contact brengen met kunst van eigen bodem.
Daarom organiseren we tweemaal per jaar een tentoonstelling. Slow photographer dr. Bruno Vermeersch mag de spits afbijten.

Kunst in AZ Alma

AZ Alma was bij de komst van het nieuwbouwziekenhuis geëngageerd om een percentage van het totaalbudget te besteden aan kunstwerken. Om de selectie in goede banen te leiden, richtte het ziekenhuis een Kunstcommissie op, met interne en externe leden. Het resultaat mag er zijn: een twintigtal werken van uiteenlopende stijlen uit de hand van dertien kunstenaars maken van ons huis een thuis.

Uitnodiging 2

Nu, drie jaar verder, heeft de commissie honger naar extra invulling. Daarom lanceerde het team de vraag om de wandelgangen tussen het restaurant en het revalidatiecentrum tijdelijk om te toveren tot galerij.
Onze eigenste dr. Bruno Vermeersch, gastro-enteroloog en doctor in de biomedische wetenschappen.
"Black Glow staat voor een reeks aan bromoil prints. Dat concept houdt in dat ik van een foto een zeer groot negatief maak om zo over te gaan tot een contactdruk. Die contactdruk wordt behandeld met oliehoudende zwarte inkt. Een beeld is pas na één jaar af. Slow photography op z'n puurst dus," verklaart dr. Vermeersch.
De werken zijn vanaf 3 maart vrij te bezichtigen, tot eind april.

Meer info: www.brunovermeersch.be en https://www.azalma.be/over-ons/kunst-az-alma.

Nieuwsoverzicht