Vlaanderenis werk

Ergotherapeut AZ Alma ontwierp en Richtpunt campus Eeklo bouwde nieuw toestel voor motorische oefeningen

15 december 2022 / Nieuwsberichten

Onze medewerkers zijn creatief en geëngageerd, dit bewees ergotherapeut Perla Van Raemdonck!

Perla Van Raemdonck
Toestel Richtpunt

Op de revalidatieafdeling van AZ Alma is al enkele weken een nieuw toestel in gebruik voor patiënten met schouderproblematieken, pols-handletsels en neurologische letsels met een verstoorde arm/handfunctie. Dit toestel werd bedacht en in ontwerp uitgetekend door ergotherapeut Perla Van Raemdonck die vond dat de tot dusver gehanteerde oefeningen konden worden verfijnd.

Het toestel is een verrijdbare staander met uitschuifbare rails, voorzien van draadstangen van een verschillende diameter. De afstand tussen de rails kan worden aangepast. “Met dit toestel kunnen strekoefeningen voor letsels aan de schoudergewrichten worden uitgevoerd, maar ook de fijne motoriek kan hier op punt gesteld worden en dit kan gecombineerd worden met evenwichtsoefeningen”, zegt Perla.

Voor de realisatie van haar ontwerp klopte Perla aan bij Richtpunt campus Eeklo (voorheen PTI), waar klas 7SFOT daar afgelopen schooljaar mee aan de slag ging. Dit is dus andermaal een mooie samenwerking tussen de Eeklose school en AZ Alma.

Nieuwsoverzicht