Vlaanderenis werk

En de zorgaward 'Innovatie van het jaar' gaat naar...

29 april 2022 / Nieuwsberichten

AZ Alma! Zorg Magazine heeft onze Steven De Cuyper van zorgeenheid 21 tot winnaar van de award gekroond.

20220428 214053
278762996 4531082626993614 559414714002286490 n

Voor de derde keer op rij is AZ Alma erin geslaagd om een zorgaward in de wacht te slepen. Gisteravond werd op de uitreiking van de zeer gegeerde en gewaardeerde onderscheidingen de Award voor Innovatie van het Jaar toegekend aan hoofdverpleegkundige Steven De Cuyper. Het SMS-project (waarbij de vertrouwenspersoon wordt verwittigd dat de patiënt uit recovery terug op de afdeling is gekomen), maakte indruk op de vakjury.

Steven, de bedenker van het initiatief, was eerst wat overdonderd bij de bekendmaking, maar herpakte zich snel en legde uit dat het niet altijd spitstechnologie moet zijn om een verschil te maken voor de patiënt, zijn of haar familie en voor het team. Hij bedankte ook iedereen die een steentje had bijgedragen tot het welslagen van dit project: het team van ZE21, onze ICT-dienst, onze gewezen manager zorg en innovatie Els De Volder, stagiaire Lisa De Beuckelaer die er een enquête over hield en de firma Amaron.

20220428 213820

En het feest bleef maar aanhouden, gisteravond in de Bijloke in Gent, want AZ Alma was ook één van de drie genomineerden (uit 17 ingediende projecten) voor de Zorgaward Intern project van het Jaar. Hoofdverpleegkundige Marleen Van De Woestyne stelde het digitale informatiebord voor, dat op haar zorgeenheid was bedacht, uitgewerkt en geïmplementeerd. De jury verkoos een ander project als laureaat, maar vond het AZ Alma-initiatief heel waardevol.

De awards van het ZORG magazine worden nu voor de derde maal uitgereikt en drie keer slaagde AZ Alma erin om één van de tien Zorgawards te winnen. In 2019 werden we als Zorgwerkgever van het Jaar aangeduid, in 2021 waren we Ziekenhuis van het Jaar en nu scoorden we dus met het Innovatieproject van het Jaar. Dit is een prestatie om heel fier op te zijn.

Reva team

Deze week werden ook de Inspire Health&Care Awards uitgereikt en ook daarvoor had AZ Alma een project ingediend: het Revalidatiecentrum zette het aanwenden van de groene omgeving van het ziekenhuis bij de revalidatie van patiënten en bij het welbevinden van de medewerkers in de kijker. Sara Van Den Spiegel en Tania Goderis mochten, als één van de laatste drie genomineerden (uit 75 inzendingen) op het podium, maar haalden het net niet. Toch ook een prestatie om trots op te zijn.

Nieuwsoverzicht