Vlaanderenis werk

Dokter Alex Demurie voorzitter van nieuwe medische raad

21 oktober 2020 / Nieuwsberichten

De nieuw samengestelde medische raad van AZ Alma verkoos dokter Alex Demurie tot nieuwe voorzitter voor de komende drie jaar. Dokter Demurie wordt hiermee de opvolger van dokter Muriel Thienpont. De nieuwe ondervoorzitter is dokter Inge Deroover en de nieuwe secretaris is dokter Toon Buyssens.

Alex demurie
Alex demurie 2020

Dokter Alex Demurie is arts-specialist in de orthopedie en al sinds november 2004 aan de slag in AZ Alma. Zijn specialisatie zijn operaties aan de knie en de heup. Samen met zijn collega’s nam hij begin dit jaar de MAKO-robot voor kniechirurgie in gebruik in het ziekenhuis. Hij zetelt voor de derde maal in de medische raad van AZ Alma, in een eerdere termijn was hij al eens drie jaar ondervoorzitter.

“Ik wil een slagkrachtige medische raad”, zegt dokter Demurie. “En ik ben blij dat die nu is samengesteld uit een reeks ervaren artsen en enkele jonge collega’s, die met evenveel goesting en engagement aan deze opdracht beginnen. Een sterke medische raad is nodig om, samen met de raad van bestuur en het directiecomité, het ziekenhuis vooruit te helpen. En met de huidige COVID-19-pandemie is een eendrachtige aanpak meer dan ooit nodig!”

De overige leden van de nieuwe medische raad zijn dokter Peter Bouvry, dokter Eddy Kuppens, dokter Annelies Leliaert, dokter Levent Sahin, dokter Bart Sierens, dokter Muriel Thienpont, dokter Jessica van Dijk en dokter Sylvie Van Peteghem.

Nieuwsoverzicht