Vlaanderenis werk

AZ Alma creëert aparte wachtzaal voor mogelijke coronavirus-patiënten

5 maart 2020 / Nieuwsberichten

AZ Alma wil patiënten met vermoeden van besmetting door het nieuwe coronavirus die zich op de dienst Spoedgevallen aanmelden, gescheiden houden van de andere patiënten.

AZ Alma route B coronavirus

AZ Alma wil op een zo patiëntveilig mogelijke manier de verwachte instroom van patiënten, die vermoeden besmet te zijn door het nieuwe coronavirus, aanpakken. Daarom werd deze week op de dienst Spoedgevallen een aparte wachtzaal voor die patiënten gecreëerd die vanaf vandaag in gebruik werd genomen. Zo hoeven zij niet in dezelfde wachtzaal van de andere patiënten voor de dienst Spoedgevallen plaats te nemen. Om deze wachtruimte te realiseren, werd de bestaande grote wachtzaal van de dienst afgesloten van de rest van de wachtruimtes. Gekoppeld aan deze wachtzaal, die plaats zal bieden aan een twintigtal (zittende) patiënten, is er ook een screeningsruimte waarin mogelijks stalen voor de labotests worden afgenomen. De wachtruimte voor mogelijke coronavirus-patiënten zal ook worden gebruikt in het weekend door de Huisartsenwachtpost Meetjesland, die samen met de dienst Spoedgevallen zal instaan voor de screening van deze patiënten. De bestaffing van de screeningsruimte gebeurt zowel in het weekend als op weekdagen in samenwerking met de Meetjeslandse huisartsenkringen Omehak en Wemehak.

AZ Alma vraagt om de door de overheid uitgeschreven richtlijnen te blijven volgen en eerst telefonisch contact op te nemen met uw eigen huisarts of, bij afwezigheid ervan, met de huisarts van wacht via het telefoonnummer 1733. Die zal bepalen, na het overlopen van de symptomen die moeten aanwezig zijn, of het nodig is dat er een huisbezoek volgt, of dat u zich meteen voor een screening naar de dienst Spoedgevallen van het ziekenhuis moet begeven. Op het terrein van AZ Alma staat de weg naar de aparte wachtzaal aangeduid, u volgt hierbij aanvankelijk de richting naar de dienst Spoedgevallen en vervolgens route B.

Nieuwsoverzicht