Vlaanderenis werk

AZ Alma wint award voor WaardeGericht Ondernemen

23 januari 2019 / Nieuwsberichten

AZ Alma ontving op de nieuwjaarsbijeenkomst van Tabor een Gouden Musketon, dat is een award voor WaardeGericht Ondernemen. AZ Alma kreeg de prijs voor het verhuisproject Route 17.

Gouden Musketon Klein
Logo Route 17

De tien organisaties die beloond werden met een Gouden Musketon zetten de voorbije twee jaar in op WaardeGericht Ondernemen.

Om de 2 jaar reikt de Taborgroep, een netwerk van 67 autonome organisaties uit welzijn, gezondheid en onderwijs, de WGO-awards uit. Zo wil men de ledenorganisaties stimuleren om in te zetten op ‘waardegericht ondernemen’.

Alle organisaties uit de Taborgroep konden een project indienen. Daarna boog een jury met professor gezondheidsethiek Yvonne Denier (K.U.Leuven en Zorgnet-Icuro) en directeur van de Sociale Innovatiefabriek Kaat Peeters zich over de projecten. ‘De WGO-award is een Gouden Musketon. Een musketon gebruik je om je vorderingen vast te houden en om met elkaar verbonden te blijven. 'De Gouden Musketon staat voor die projecten waardoor we samen bergen verzetten', verduidelijkt directeur Paul Ongenaert. ‘Alle projecten zijn een mooie realisatie van de beleidsdoelen van de Taborgroep.’

AZ Alma diende het project 'Route 17' in, het overkoepelende project van het verhuisverhaal van de oude campussen naar het nieuwe ziekenhuis aan de Ringlaan. De Gouden Musketon werd verdiend in de rubriek 'Sterk in betrokken medewerkers'. Op de foto zien we de werkgroep 'Route 17': Veerle Schaubroeck, Eva Steen, Marc Van der Weyde, Jan Depestele (met de Gouden Musketon), Bruno Decraene en Sofie Stevens. Ontbreken op de foto: Els De Volder en Jeffrey De Laere. Proficiat aan het team en aan allen die aan het project 'Route 17' hebben meegewerkt.

Nieuwsoverzicht