Vlaanderenis werk

AZ Alma opent tweede cohorteafdeling voor geriatrische COVID-19-patiënten

23 oktober 2020 / COVID-19

Net als in de eerste coronagolf opent AZ Alma nu ook een aparte afdeling voor COVID-19-patiënten met een geriatrisch profiel.

Nadine Martens DAMON DE BACKER 2020 2

Net als in de eerste coronagolf opent AZ Alma nu ook een aparte afdeling voor COVID-19-patiënten met een geriatrisch profiel. Tot dusver verbleven deze patiënten op de 'gewone' cohorteafdeling (ZE22). De G-cohorte opent vandaag op G42 en alle nieuwe geriatrische COVID-19-patiënten (zowel verdacht als bevestigd) worden naar daar overgebracht. Net als op de andere cohorte en op Intensieve Zorg is geen bezoek toegelaten aan COVID-19-patiënten, behalve in palliatieve setting.

Zoals gisteren gemeld worden vanaf maandag alle niet-dringende operaties en ingrepen voor vier weken uitgesteld. Ook het chirurgisch dagziekenhuis wordt gesloten voor dezelfde periode. Patiënten wiens operatie of ingreep wordt uitgesteld, zullen door het secretariaat van de betrokken arts worden opgebeld.

Voor alle duidelijkheid: de consultaties in de polikliniek blijven voorlopig gewoon verdergaan, ook de revalidatie, de pijnkliniek, het niet-chirurgisch dagziekenhuis (oncologie) en het geriatrisch dagziekenhuis blijven (voorlopig) open. (foto Damon De Backer).

Nieuwsoverzicht