Vlaanderenis werk

Arts en patiënt AZ Alma fietsen samen 1.000 km tegen kanker

30 januari 2018 / Nieuwsberichten

Net als twee jaar geleden verchijnt AZ Alma in mei ook nu weer met een eigen team aan de start van de 1.000 km tegen kanker. Initiatiefnemers zijn dokter Bart Sierens en een inmiddels ex-patiënt van hem, dhr. Ignas Bogaert.

1000km tegen kanker

Ignas: "Exact 10 jaar geleden, in de volle drive van het leven, met een job, gezin en ambities … werd ik onverwacht en zeer bruusk geconfronteerd met de diagnose van kanker. Bestraling en chemo, een operatieve ingreep en opnieuw chemo stonden me te wachten. Ik. Een man van toen 50 jaar oud die nog nooit een klinische opname had moeten ondergaan, die altijd alle anderen steunde maar nu zelf ondersteund moest worden. Door dokters, anesthesisten, verpleegkundigen, psychologen, aan iedereen die me kon helpen bij mijn herstel. De plaats ruilen van anderen steunen naar zelf ondersteund worden heeft me een ander beeld gegeven van de medische en verplegende wereld. Zorg, begrip, medeleven, gaf ik vroeger altijd aan een ander. Door kanker had ik ze ineens zelf nodig, om te kunnen (over)leven. Mijn respect voor zij die dagelijks zorg, begrip en medeleven bieden nam elke dag toe. Ook voor het werk, betrokkenheid en inzet van iedereen in AZ Alma. Vandaag blik ik terug op de voorbije 10 jaar: mijn levenskwaliteit is gestegen en mijn professionele missie is geslaagd, aan de zijde van mijn begripsvol gezin en echtgenote. Zelfs nu na al die jaren toon ik mijn erkentelijkheid aan artsen en verpleegkundigen, wanneer ik voor nacontrole door de gangen van AZ Alma loop. Ik vind dat ik hier een daad moet tegenover stellen. Een daad van verbondenheid, respect voor alle hulpverleners en tegelijk een symbolische actie voor iedereen die momenteel de fase doormaakt die ikzelf ook heb doorgemaakt. Met een team van artsen en kennissen uit deze periode van mijn leven en familieleden zullen we de 1000 km voor 'Kom op tegen kanker' meerijden op 10-13 mei 2018".

Het team

Het team bestaat uit dokter Bart Sierens, dokter Hilde Vandecauter, dokter Eric Vanhee, Jo Verstraete, Alessandro Ranno, Griet Vandenbussche-Vermeersch, Edwig Tanghe, Ignas Bogaert en Michael Arijs.

Om te mogen starten moet het team, dat luistert naar de naam 'Pijn is tijdelijk, opgeven voor altijd', 5.000 euro ophalen. Zij zullen in de loop van de komende weken badges, ter ondersteuning (2 euro per stuk) te koop aanbieden in het ziekenhuis.

Daarnaast kan u hen ook steunen door naar de spaghettiavond te komen of mee te doen aan een fietstocht.

Het team steunen

Spaghettiavond

Op 10 februari vanaf 19.00 uur in de feestzaal van Lotenhulle kan u een spaghettiavond bijwonen.

  • Volwassenen (vanaf 12j.): € 15
  • Kids (3-12j.): € 10
  • Kids (<3j.): gratis

De aperitief is inbegrepen! Inschrijven voor de spaghettiavond kunt u doen via deze link. Definitieve reservatie wordt pas aanvaard na betaling, plaatsen zijn beperkt 250 personen!

Fietstocht

  • 60-80 km op zondag 22 april vanaf 08.00 uur.
  • Vertrek en aankomst bij AZ Alma –met een tussenstop te Aalter (Onderneming Vandenbussche nv, Groendreef).
  • Diverse mooie verrassingsprijzen voor de vooraf ingeschreven deelnemers (inschrijving € 5 ).

U kunt zich hier inschrijven voor de fietstocht.

Steunen door een gift

Wenst u een storting te doen, vanaf 40 euro, waardoor u een fiscaal attest ontvangt dan kan dit via deze link.

Tips en vragen kan u richten aan 1000km2018meetjesland@gmail.com en volg het team op facebook.

Nieuwsoverzicht