Vlaanderenis werk

AZ Alma beloont afdeling met "Gouden Cuberdon"

16 juli 2019 / Nieuwsberichten

Afdelingen of zorgeenheden die zich hard inzetten voor kwaliteit en patiëntveiligheid in AZ Alma worden daarvoor voortaan beloond met de maandelijkse wisselbeker "Gouden Cuberdon". G43 kreeg als eerste de trofee uitgereikt.

Img 0003
Img 0004

Met de "Gouden Cuberdon", een kunstwerk gemaakt door de Eeklose beeldhouwster Jeannine Van Landschoot, zet AZ Alma een afdeling of zorgeenheid in de kijker die op vlak van kwaliteit en patiëntveiligheid fraaie resultaten boekt. De wisselbeker wordt toegekend door de Stuurgroep Quality & Safety, die de voorstellen van het kernteam wikt en weegt.

Algemeen directeur Rudy Maertens, verpleegkundig en paramedisch directeur Annabell Verhaegen en manager Kwaliteit en Innovatie Els De Volder overhandigden de "Gouden Cuberon" voor de allereerste keer aan G43 orthogeriatrie omwille van de grote progressie, de vele inspanningen en de voortreffelijke interne auditresultaten. Professor Jean-Pierre Baeyens en hoofdverpleegkundige Martina Vandenberghe (foto) en het team waren supertrots met de wisselbeker.

De uitreiking van deze "Gouden Cuberdon" start in het kader van het accreditatietraject dat "alle neuzen" in dezelfde richting wil. Kunstenares Jeannine Van Landschoot integreerde de 'neuzekes' (cuberdons) in haar beeld. Volgende maand verhuist de trofee naar een andere afdeling (al wil G43 die behouden...) en komt er een miniatuur-replica in de plaats.

Nieuwsoverzicht