Vlaanderenis werk

Artsen en medewerkers zetten corona een neus(je)

16 april 2020 / COVID-19

Deze week krijgen alle artsen en medewerkers een smakelijk pakketje aangeboden door de firma Verstraete IML uit Maldegem.

Corona cuberdons detail

Deze week krijgen alle artsen en medewerkers een smakelijk pakketje aangeboden: een handvol cuberdons (neuzekes, de échte van Geldhof), enkele paaseitjes (van Rombouts Koffie) en enkele pralines (van Leonidas), mooi verpakt in een potje dat werd geleverd door de firma Verstraete IML uit Maldegem en voorzien van een sprekende sticker: "Bedankt om corona een neus te zetten!" Om zoveel lekkers door te spoelen, zaten ook nog twee flesjes gezonde frisdrank (van Coca-Cola) in het pakket.

De voorbije weken bleek hoeveel waardering het werk van onze zorgverleners geniet bij tal van handelszaken, bedrijven en horeca, ofschoon die zelf ook in een moeilijke periode verkeren. Zo passeerden heel recent ook lekkere pizza's van Midas uit Maldegem, taarten en boterkoeken van 't Schrijverke uit Adegem, paaseieren van de Wibra uit Eeklo en van Okay uit Waarschoot, energierepen van Etixx uit Zwijndrecht,... En dan zijn er nog de 200 wekelijkse maaltijden bereid door Sten Van de Blij (La Maryse), Branko Hoste (The Visitor) en ondersteund door Ondernemend Eeklo.

Een dikke merci voor al die spontane blijken van sympathie, ze smaken, ze doen deugd en ze motiveren om nog harder te vechten tegen het nieuwe coronavirus!

Houd intussen onverminderd de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn

Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

Nieuwsoverzicht