Vlaanderenis werk

Almamoment: rooming-in kamers bij palliatieve zorg

2 april 2018 / Nieuwsberichten

Eén jaar geleden, op 29 maart en 5 april 2017 verhuisden de toenmalige campussen van het AZ Alma naar de Ringlaan 15 te Eeklo. Om onze eerste verjaardag te vieren delen we tussen 30 maart en 5 april 2018 graag onze almamomenten. Almamomenten zijn momenten waarbij iedereen betrokken met het ziekenhuis aan de levende lijve een moment heeft ervaren van zorg met een hart. Beleefde jij ook een #almamoment? Vertel ons je verhaal via communicatie@azalma.be.

Almamoment Rooming In Kamer

Als ik aan kennissen vertel dat ik in AZ Alma werk, dan zegt iedereen die hier al geweest is, hoe mooi het hier is. Dat vind ik ook, en ik ben heel trots dat ik hier mag werken.

Hier in het nieuwe AZ Alma hebben we rooming-in kamers. Patiënten kunnen ervoor kiezen om bijvoorbeeld hun partner bij hen te laten verblijven. Met het palliatief support team merken we dat patiënten en hun familie hier dankbaar gebruik kunnen van maken. Zo was er afgelopen jaar een patiënte die op sterven lag. Haar drie kinderen zijn tijdens de laatste dagen en uren van haar leven continu bij haar kunnen blijven tot het allerlaatste moment. Dat we dit konden bieden, op zo’n moeilijk moment, is hartverwarmend. Het is iets wat in onze oude campussen onmogelijk was. #Almamoment

Janne Van Landschoot, palliatief coördinator

Lees meer over ons palliatief support team

Nieuwsoverzicht