Vlaanderenis werk

Almamoment: ik leerde met de auto rijden

3 april 2018 / Nieuwsberichten

Eén jaar geleden, op 29 maart en 5 april 2017 verhuisden de toenmalige campussen van AZ Alma naar de Ringlaan 15 te Eeklo. Om onze eerste verjaardag te vieren delen we tussen 30 maart en 5 april 2018 graag onze almamomenten. Almamomenten zijn momenten waarbij iedereen betrokken met het ziekenhuis aan de levende lijve een moment heeft ervaren van zorg met een hart. Beleefde jij ook een #almamoment? Vertel ons je verhaal via communicatie@azalma.be.

Nadine Keirse

Ik heb meer dan 30 jaar in Sijsele gewerkt en ik ging altijd met de fiets naar mijn werk. Ik heb wel een rijbewijs maar ik had het nooit gebruikt. Echt, ik reed nooit met de auto! Met mijn fiets kon ik gaan en staan waar ik wilde.

Door de verhuis naar het nieuwe ziekenhuis kwam daar verandering in. Ik zou afhankelijk worden van de bus en mijn vrijheid moeten opgeven. Flexibel werken, eens tien minuten langer blijven, dat was allemaal uitgesloten. Er zat niets anders op dan rijlessen te nemen en een autootje te kopen. Het jaar voor de verhuis heb ik veel geoefend met autorijden en echt doodsangsten uitgestaan! Ik ben nog steeds geen held in het verkeer, maar het gaat nu best vlot én ik heb mijn vrijheid terug. Deze winter was het nog even spannend. Het had flink gesneeuwd en ik had enorm veel schrik om naar huis te rijden op het gladde wegdek. Gelukkig had ik twee collega’s die dezelfde richting uit moesten en zij hebben mij geëscorteerd. Eén collega reed voor mij en één achter mij. Ik voelde me zo gedragen door mijn collega’s!

Mijn Almamoment? Toen bleek dat ik een collega van mij geïnspireerd had om hetzelfde te doen. De schrik voor het autorijden overwinnen. Dat vond ik echt fantastisch. Het ziekenhuis is gegroeid en wij zijn als het ware meegegroeid! #Almamoment

Nadine Keirse, teamleidster schoonmaak.

Nieuwsoverzicht